Oktatói továbbképzések 2019

GERINCTERÁPIA JÓGÁVAL:

2019 február 2-3


( ez a  képzés a belépő az NMPT instruktorképzőre és az összes többi tematikus tanfolyamra is)

– több, mint 800 jógaoktató választotta eddig
OKTATÓI TOVÁBBKÉPZÉS

Budapest

 

 
Egyre több hátfájós ember keresi a gerincproblémájára a megoldást a jógaórákon, ami nagy felelősséget ró a jógaoktatókra.
Sajnos jelenleg nehéz olyan rendszerbe foglalt tudásanyagot találni, ami magas szintű, magabiztos tudást nyújt a gerincproblémákkal kapcsolatban, ráadásul jóga, ill. mozgásos irányból közelít a gerincbeteg emberek kérdéseihez.
 
Tematika részletesen:
 

A tanfolyamon a résztvevő:

 • Pontosan(!) megismeri a gerinc anatómiáját és elsajátítja a gerinc kineziológiáját. ( Ez nálunk nem a természetgyógyászati ágat, hanem a gerinc mozgástanát jelenti. Ez a tudományág megtanítja, hogy a gerinc melyik alkotóeleme merre mozdul mihez képest, és ennek milyen hatása van amikor a jógázó valamilyen gyakorlatot végez. )
porckorong
 • Megismeri a gerincbetegségeket és jellegzetességeiket.
Pontosan tudni fogja, mi okozza őket, melyik mozdulat és testhelyzet ront, melyik javít a helyzeten. Tisztában lesz vele, mikor milyen póz előnyös, és mikor melyik póz káros, esetleg mit tilos gyakoroltatni egyes problémákkal küszködő emberekkel.

Megtanul ránézésre felismerni problémákat: milyen tartásbeli jellegzetességek valószínűsítenek bizonyos későbbi degeneratív megbetegedéseket, milyen esetekben milyen pózokat lehet használni, melyek segítségével még a tünetek kialakulása előtt meg lehet előzni ezeket a betegségeket.

 • Megtanulja, és saját tapasztalatai alapján belátja, mi az, amit sok helyen kicsit pontatlanul vagy túlhaladott módon tanítanak. (pl. a fokozott lordózis kérdéséről, vagy a porckorong problémákról.)
 • Megtanul egy kicsit “a jövőbe látni”: kiolvasni egy adott póz végrehajtási módjából, hogy a gyakorlója milyen gerincproblémákra hajlamos, és megtanít ezeket már akkor “meggyógyítani” amikor azok még ki sem alakultak, vagy még csak a kezdeti tüneteket mutatják!
 • Bevezet a gyermekek tipikus tartáshibáinak a felismerésébe, korrekciójának a lehetőségeibe.
 • Megismerheti, hogyan célszerű felépíteni egy órát, hogy az egy modern életmódot élő ember gerincét érő káros hatásokat a legjobban ellensúlyozni tudja. Elsajátíthatják, megtapasztalhatják a hallgatók, milyen pózokat milyen arányban és milyen sorrendben érdemes gyakorolni annak érdekében, hogy a tanuló gerince a legjobban járjon.
 • Megmutatja, kihez nem szabad hozzányúlni, kit kell feltétlen lebeszélni a jógaóráról, és inkább az orvoshoz, gyógytornászhoz irányítani!
 • Spondylosis, osteoporosis, discus hernia… Megtanulja az orvosi diagnózisok jelentését, és azt, hogy ezekkel a betegségekkel jógaügyileg mit lehet, és mit tilos kezdeni.
Akinek gerincproblémája van, személyre szabott gyakorlatokat dolgozunk ki neki.

Időpont: 2019 február 3-4 ( szombat  – vasárnap)
Helyszín: Budapest V. kerület
(erős túljelentkezés szokott lenni, így mivel a helyszínen már nincs jelentkezési lehetőség, csak a résztvevőknek küldöm ki a visszaigazoló emailben.) 

Kapcsolat: info@porckorong.hu

A tanfolyam díja:
A teljes díj:
44.700 Ft.

Ha két órán belül nem érkezne meg az email, írj az info@porckorong.hu-ra egy “sürgető” üzenetet, és segítünk!

 

 

 

 

Végzett hallgatók mondták:

 • Nekem nagyon sokat adott, mert már éppen fontolgattam, hogy beiratkozom gyógytornász szakra, – persze csak egy része érdekel a tananyagnak, és azt pont megkaptam ezen a tanfolyamon.

 • Máté nagy király… abszolút érthetően magyarázott. Szakmailag ott volt, egyértelmű.
  Jól éreztem magam végig, persze fárasztó egy ilyen tanfolyam. 

 • Szívesen elmélyíteném, tehát további tanfolyamokon is részt vennék, amit Máté tart.
  Nagyon jó kisugárzású ember, és színesen, érdekesen ad elő. 

 • …nagyon odafigyelt a visszajelzésekre. Folyamatosan figyelemmel kísérte hogy be tudjuk-e még fogadni amit mond, így annak ellenére hogy bőséges volt az anyag, agyilag nem fáradtunk le túlságosan, tehát nem esett ki semmi. Nagyon jó volt hogy rendszeresen visszatértünk egy-egy részre, átismételtük, ellenőrizte tudásunkat, így fokozatosan lehetett építkezni…

Gyakran ismételt kérdések:

1. Lehetséges-e részt venni a modulokon külön-külön?

Az első modul, a Gerincterápia jógával mindenki számára nyitott.
Hitem szerint az ott bemutatott információk minden jógaoktató számára alapvető tudnivalók.
Ezek birtokában biztos vagyok benne, hogy a végzett instruktor ártani biztosan nem fog, és hatékony-logikus segítségre válik képessé a gerincproblémás tanítványai számára.

A második és a harmadik modul és a workshopok elvégzése az elsőn való részvétel feltétele.

2. Hogyan jelentkezhetek, ha több modul érdekel? 

Első lépésnek végezd el a Gerincterápia Jógával képzést, ezzel nyitod meg a lehetőséget a további képzéseken való részvételre. Az első képzés már komplett rendszer alkot, és hatékony tudást ad. Ha akarsz, jelentkezhetsz rögtön több képzésre is, mert az alapképzés megnyitja az ajtót, de az is jó, ha először eljössz, megnézed, hogy tetszik-e ez a fajta hozzáállás, és utána jelentkezel a tematikus vagy a haladó workshopokra.
Érdemes azonban mielőbb jelentkezni, mert mivel ritkán tartok képzést, a tanfolyamok mindig pillanatok alatt telnek be.
3. Már ezer más helyen voltam gerincképzéseken, engem főleg Fascia és az NMPT érdekel, kihagyhatom-e az első modult? 
Az első modul elvégzése minden tematikus és haladó képzés feltétele. Beszéljünk őszintén: nagyon nagy elmaradások vannak ma a gerinc terület oktatásában, így kizárólag akkor tudom biztosra venni, hogy egy nyelvet beszéltünk és megfelelő alapokkal rendelkezel, ha nálunk rakod le az alapokat. Ez a képzés amúgy sok gyógytornásznak / orvosnak mondott újdonságokat, így bárkinek érdekes lehet annak ellenére, hogy tényleg az alapoktól építkezve ad egy nagyon lényeglátó tudást.


Tematikus workshopok:
KIZÁRÓLAG A GERINCTERÁPIA JÓGÁVAL ALAPTANFOLYAM VÉGZETTJEINEK:

“A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”

NMPT – instruktorképzés

( Natural Movement Pattern Trainer  -2019 március 23-24-25-26

A képzés kizárólag a fenti alapworkshopon már részt vett edzők, jógaoktatók  ill.
az autodekompressziós gyógytornászképzés végzettjei számára nyitott. 

Akkor érdmes végigolvasnod az NMPT leírását, ha már végzett edző/jógaoktató vagy,
és részt akarsz venni egy komolyabb gerincprevenciós küldetésben. 

Biztos észrevetted, hogy ma szinte mindenki gerincbeteg lesz.
Az ismerősi körünk sérvesekkel, gerincproblémákkal van tele.
A gyerekek a szüleik telefonján lógva lesznek 7 éves korukra már tartáshibásak.

Az emberi test nem erre való, de sajnos mindenhez gyorsan alkalmazkodik.

 

Akkor is, ha ez esetleg nem jó nekünk.

 • A telefon miatt például nagyon gyorsan előre helyeződik a fej, mert a nyak hátsó lágyrészei, szalagjai zsugorodni kezdenek.
 • Ettől előre kerül a súlypont, amit a medence előre tolásával automatikusan kompenzál a test. ( anterior pelvic shift )
 • Ettől viszont közelebb kerülnek az ágyéki csigolyákat összekötő kisízületi felszínek, ami reflexesen kivált egy izomvédekezést. ( multifidus)
 • A feszülő izmok melletti rostok így túlműködésre kényszerülnek, az ellenpárajaik pedig az izmok fordított beidegzés miatt kikapcsolnak.

Az idegrendszer így egyre jobban kénytelen új izmokat, új mintákat kialakítani arra, hogy hogyan használja a testet. Persze a természetestől egyre jobban távolodó mozgásminták egyre jobban terhelik az ízületeket, és újabb és újabb rossz mintákat kényszerül kialakítani.

Ettől leszünk szép lassan, pár tíz év leforgása alatt degeneratív gerincbetegek.

Pedig ennek a folyamatnak a legnagyobb része megelőzhető lenne, ha a „beteg” jóval a betegsége előtt elmenne valakihez, aki felismeri ezeket a mintákat – és időben törli és újraprogramozza őket.

Sajnos az ember amíg nem beteg, nem foglalkozik a mozgásszervi prevencióval, viszont sportolni sportol, jógázni jógázik.

Ahol ha egy szakértő szemmel néző, a korrekció lehetőségeit pontosan érző edzővel találkozik, ő meg tudja fordítani a folyamatot, még mielőtt a betegség kialakul.

A szereped így edzőként  / sportoktatóként / jógaoktatóként a megelőzésben óriási lehet.

 

 Hogyan néz ki és miben más egy NMPT órája?

Két lehetőség is van:

1. ha “csak” egy továbbképzést keresel:

 • Ebben az esetben az oktató továbbra is a saját stílusát/sportját oktatja – fitness instruktor, pilates oktató, stb. – de a modern életmód mellett a gerinc szempontjából káros gyakorlatokat 100%-ban kihagyja az órájából.  ( Erről listát kap, és garantálja, hogy nem fordul elő az óráin.) Emellett fixen beépítendő korrekciós sorozatokat kap, melyeket óratípusától függően saját testsúllyal, súlyzóval, funkcionális gyakorlatokkal beiktat az órájába.
 • Ezek a modulok speciálisan összeállított gyakorlatok, melyek mint a kóros reflexek leépítéséve a helyes mozgásminták újratanítását, a kóros együttműködések törlését szolgálják.
 • A képzés nagy része ezen korrekciós modulok oktatásmódszertanából, begyakorlásából, működtetésének elsajátításából áll.  ( A korrekciós modulok segítségükkel az idegrendszer és az izmok működési sorrendjének újrahangolásával nagyon hatékony, célzott prevenciós munkát tudunk végezni. )
 • Ebben az esetben a képzés úgy működik, mint bármilyen más szakmai továbbképzés – kapsz egy sor nagyon lényeglátó tudást, de nem használhatod az órádra az NMPT elnevezést és a logót, mert ha az NMPT más rendszerekkel keveredik, onnantól nem tudok teljes felelősséget vállalni az órádért. Azt gondolom, hogy így is extrém hasznos ez a tanfolyam, mert sokkal gazdagabbá teszi az óráidat, de ilyenkor a tudásért jössz.

2 . Ha NMPT instruktor szeretnél lenni: 

Ha bevállalod, hogy “tiszta” NMPT órákat tartasz a területeden, akkor a porckorong.hu prevenciós csapatának a részeivé válhatsz. A neved után kiírhatod a NMPT rövidítést, használhatod a logót és a nevet a honlapodon/ anyagaidban, így a vendégeik biztosak lehetnek benne, hogy az edzésen nem csak biztonságban van a gerincük, hanem komoly preventív értéket kapnak. Egy nagyon kedvező éves díjért akár a porckorong.hu-n való megjelenésre is van mód. Aki NMPT elnevezésű órát tart, annak egy vizsgavideót kell készítenie, két évente elvégezni egy egy nagyos ismétlő továbbképzést. Ez szükséges ahhoz, hogy a színvonal a porckorong.hu-hoz méltó lehessen.

Hogy melyik utat választod, azt akár a képzés utolsó napján is eldöntheted. 

 Kit várunk:

 

  • Azokat a már végzett, gyakorló edző kollégákat, akik nálam bármelyik alaptanfolyamot elvégezték ( gerinc.hu, fitnessterápia, gerincterápia jógával – ez nem helyettesíthető mással, mert az NMPT az ott megismert koncepcióra épül )
  • Akik vonzódnak a gondolkodva óratartáshoz – pontosan tudni akarják, hogy kinél, mit és miért gyakoroltatnak.
  • Aki elfogadja, hogy a képzésen való részvételével nem csak egy új képzést, vagy tanfolyamot végez el, hanem a sikeres vizsga letétele után részt vállalnak a küldetésünkben és tagjai lesznek a közösségünknek, akik a gerincbeteségek elleni küzdelelmben aktívan részt vesznek.

 

Mit adunk a résztvevőknek:

 

 • Mindenek előtt egy nagyon modern, alkalmazható, teljesen egyéni, máshol nem megszerezhető gyakorlati tudást.
 • Abban az esetben, ha NMPT instruktor is leszel  – azaz nem kever semmilyen más módszert az NMPT órádba – sikeres vizsga után egy kedvező éves díjért a porckorong.hu-ra való felkerülésre is van lehetőség.
 • A NMPT-n végzett kollégák számára az NMPT instruktorok zárt csoportunkban folyamatos szakmai konzultációt és párbeszédet biztosítunk.


Amit kérünk:

 • Mivel a porckorong.hu teljes mellszélességgel az  NMPT mögött áll, fontos, hogy az instruktorok profik legyenek. Ezért vállalják, hogy minden második évben egy egy napos továbbképzésen vesznek  részt, és minden évben elkészítik a vizsgavideójukat –  amihez természetesen teljes szakmai támogatást és anyagokat biztosítok.
  Igy tudjuk biztosítani, hogy az NMPT híre és ereje tartósan a porckorong.hu–hoz méltó legyen.

A képzés ára:

148.400 Ft
Részletfizetési lehetőségről érdeklődni az info@porckorong.hu-n lehet.
A jelentkezés véglegesítéséhez 28.4e Ft. adminisztrációs díj)  utalása szükséges a jelentkezéskor kapott emailben található számlaszámra. Ez az összeg része a teljes díjnak)


Helyszíne:

Budapest egy központi mozgásstúdiója V. kerület, a Nyugati közelében.

( a pontos helyszínt és megközelíthetőséget a résztvevőknek köremailben küldjük el)

Időpontja: 
2019 március 23-24-25-26

DE:


Fasciology  –  tensegrity  – ízületek mesterképzés.

( szakmai továbbképzés edzőknek, fitness instruktoroknak)

Budapest – 2019 április 5-6-7 
(kizárólag az alaptanfolyam korábbi résztvevői számára nyitott) 

 • Hogyan lesz valakinek a haránt boltozat sülyedésétől migrénes fejfájása?
 • Honnan lehet előre tudni, hogy a slamposan futó lány egy sítúrán jó eséllyel el fogja szakítani a keresztszalagját?
 • Hogyan lesz egy ártatlan térdsérülésből idővel a gerinc súlyos funkciózavara?

A fasciológia a testet behálózó kötőszöveteknek, a fasciáknak a nemrég felfedezett tudománya.

Hosszú előkészületek után végre összeállt a képzés kifejezetten fitness instruktoroknak és jógaoktatóknak, melyben többek között végignézzük a következő pontokat:

  • mi a fascia, és hogyan szövi át a testünket, hogyan kapcsolódik a már megtanult anatómiai képletekhez
  • hogyan járul hozzá a fasciák rendszere a szegmentek és az ízületek stabilitásához.
  • mit jelent a tensegrity modell, és miért nem tud manapság a vendégeink teste energiahatékonyan működni.
  • mi a hiba a stabilitás legtöbb helyen tanított koncepciójával
  • anatómiai vonalak –  az anatómiai összefüggések tudománya.
  • diszfunkciók, diszbalanszok és fascitisek – a fasciák funkciózavarai és saját tünetei.
  • jóga és sérülés / sport és sérülés : hogyan járul hozzá a mozgás a fasciák diszfunkcióinak prevenciójához és a rendezéséhez: gyakorlatsorminták, terápiás terv összeállítási protokollok.
  • terápiás óratervek és megoldáscentrikus órafelépítés/ óravezetés.
  • túlzások: ahol a fasciát túldimenzionálják, és ahol más okot kell keresni
  • a kóros mozgásminták kialakulása, jelentőségük, megjelenésük a pózokban, és technikák a leépítésükhöz.

Beszélünk továbbá:

  • az asszimmetriákról, és ezek hatásairól az ízületek működésére
  • a test egyes részeinek egymásra hatásáról, ill. arról, hogyan billenti ki egy testtáj sérülése az egész rendszert az egyensúlyából.
  • nagyon erősen elmélyítjük az első tanfolyamon tanultak anyagát arról, hogy hogyan lehet  “előre meggyógyítani” olyan mozgásszervi betegségeket, melyek még ki sem alakultak.
  • hogyan láthatjuk meg a test egyensúlyvesztéseit jóval a fájdalmak és a tünetek megjelenése előtt?
  • majd a tensegrity modell szerint végignézzük az erővonalak lehetséges eltéréseit, ezek tüneteit, és ezen problémák fitness és jógaterápiás megelőzését / rendezését.
  • ezekre a problémákra óraterveket készítünk és próbálunk ki, és tanulva az első fasciás tréning tapasztalataiból, ezeket jó alaposan le is teszteljük magunkon.

Ízület témában előkerülnek az alábbi témák is:

  • Temporamandibuláris ízület – állkapocs: fogcsikorgatás, stressz, nyakfájások, fejfájások, ezek jógaterápiája
  • Térdízület – hogy működik, hogy romolhat el, mi kell az egészséges működéséhez, hogyan javítsd, ill. hogyan ne rontsd az állapotát az órán.
  • Csípő: miért kopik el/fájdul meg, hogyan lehet felismerni ennek az előjeleit, hogyan javíts rajta, ill. mit csinálj, ha már gond van vele?
  • A váll és a vállöv gondjai: supraspinatus ín és biceps tendinitis: megelőzés, az előjelek korrekciói.
  • Könyök: tenisz és golfkönyök, ezek miofasciális és gerinc eredetű okai, korrekciója.
  • Csukló: a 15 csontból álló ízület fájdalmainak megelőzése, terhelésének javítása
  • Az ízületek gerinc összefüggései,
  • Mozgásminták és miofasciális erővonalak ízületi hatásai.
  • Orvosi kezelések utáni jóga lehetőségei.

A továbbképzés helyszíne: Budapest   
A továbbképzés időpontja: 2019 április 5-6-7
A továbbképzés ára: 58.400 Ft. 

A képzés kiegészíti, és tovább árnyalja az alaptanfolyamon megszerzett tudást.

Medencefenék és gerinc továbbképzés
Budapest – nov.17

– csak az alapképzés korábbi részvevőinek.

“Éjjel háromszor kell kimenni pisilni, de nem találnak rá magyarázatot.” ” Folyamatosan fáj a csípőm és a gáttájékom, de nem tudják  miért” “Fáj a derekam, de nincs sem sérvem sem semmi látható bajom az MRI-n” “nem kívánom úgy, mint régen, pedig sem cukorbetegségem, sem egyéb szervi bajom nincs”

A gerinc és a medencefenék ill. gerinc és a medence maximálisan egy egységet alkot. Ha az egyik nem működik megfelelően, akkor hamarosan a másik működése is várhatóan zavart szenved. Ezen a képzésen tudatosítjuk a nemrég felfedezett összefüggéseket, megmagyarázunk pár rejtélye tünetet, majd megtanuljuk, hogy a klasszik gerinces óránkkal – és egy kis célzott odafigyeléssel – hogyan javítsunk a helyzeten…

➡ Egyre több embernek van:

 • hiperaktív hólyag szindrómája,
 • prosztata problémái,
 • pudendus ideg érintettsége,
 • szexuális, vizeletkiválasztási és intim területen jelentkező problémái.

Ezeknek a problémáknak egy része gerinc eredetű, amiről viszonylag keveset tudtunk eddig – és ez jelentősen megnehezítette a probléma megoldását – miközben előfordult, hogy ezek a gondok pl. egy rendszeres jógagyakorlással, vagy egy komorbid gerincprobléma NMPT tréningjével maguktól is enyhülni kezdtek…

Szerencsére a kutatás ezen a területen is gőzerővel felgyorsult, és ma már tudjuk, hogy ezen problémák miért és hogyan függenek össze a gerinc rendellenességeivel – gyakran még akkor is, ha nincs mellettük gerinces tünet.

Ezen az oktatói továbbképzésen átnézzük:

 • a gát és a kismedence anatómiáját / izmok, L4, n.pudendus,/
 • a lumbális, a szakrális gerinc és a medence felépítését – ill. az összefüggéseket a két terület rendellenességei és működési zavarai között.
 • Megvizsgáljuk a medence körüli diszbalanszok, és a lordózis elsimulásának hatását a prosztata és hólyag terhelésére,
 • beszélünk a gerinc eredetű potencaiproblémák kialakulásáról, a stressz a gerincgörbületek és a gáttájék működésének az összefüggéseiről
 • a szegmentális instabilitás és a medencefenék működésének az összefüggéseiről.Aztán maximális gyakorlatiassággal belemegyünk a gyakorlati megoldások lehetőségeinek átbeszélésébe, ami erősen épülni fog az alapképzés anyagára. 

 

Kinek javaslom:

  • azoknak az oktatóknak, akik nem intim torna trénerek akarnak lenni, viszont mélyen érdekli őket a gerinc működése és a gerinces órák gyakoroltatása közben hatni akarnak erre a területre is.
  • akik ismerni szeretnék az intim területek és a gerinc összefüggéseit
  • akik bele szeretnének mélyedni a gerinc kicsit „misztikusabb” L4-es környékének működésébe.

A képzés helye és időpontja:

Bp. November 17  –  de. 10- du. 18.
A képzés ára : 19.700Ft.

Funkcionális tesztek – állapotfelmérés:

A vendég panaszának nyoma nincs az MRI leletén…
Az orvosa is megendegte a sportot…
Valami mégis fáj neki és aggódik, hogy értesz-e hozzá…

Ezerszer futunk bele olyan vendégbe, akinek fáj valamije.
Ilyenkor jó tudni, hogy:

 • mi a baj pontosan,
 • mit szabad, mit javasolt csináltatni, és mit jó elkerülni.
 • Az is sokszor előfordul, hogy egy MRI leleten nincs semmi, mégis fáj,
 • de az is gyakori, hogy nem az fáj, ami a képen van.

Ez a képzés ezt a problémát oldja meg. Kifejezetten instruktori szempontból tanulunk meg tesztelni és állapotot felmérni

Viszont nem állunk meg az öncélú vizsgálódásnál:

 • hanem minden eredményre megtanuljuk, hogy milyen irányba érdemes indulni az edzés terén,
 • hogy a rehabilitációt és a fájdalmak csökkenését jelentősen segítse a gyakorlásunk.

 

A tematika:

 • A “klasszik” problémák rövid átismétlése: hernia, szegmentális instabilitás, piriformis, SI, szubluxációk, stb…
 • A nem “tipikus” problémák megismerése: pattanó csípőtől a iunginális alagút gubancaiig
 • A sok helyen előforduló kedves butaságok eloszlatása / gluteális amnézia és társai /
 • Az edzői anamnézisfelvétel – mi lehet a baj, ha azt mondja, hogy….
 • Funkcionális tesztek – gyakorlatiasan, egyszerűsítve, legtöbbször a vendég számára észrevehetetlen verzióban, az edzésbe építhető módon.
 • Problémamegoldó algoritmusok: így sakkozz a választható gyakorlatokkal, ha nem egyértelmű a helyzet…
 • Mikor küldd azonnal orvoshoz, és mikor nyúlj hozzá bátran…
 • A szomatizáló vendég felismerése és edzése – amikor inkább pszichológus vagy, mint oktató… (nehéz eset)A képzés arcátlanul gyakorlatias, már másnap ütősebb, pontosabb, erősebb edzéseket vagy órákat fogsz tudni tartani.

 

A képzés helye: Budapest belváros
Ára: 19,800Ft
Időpontja: 2018 november 18
Oktató: Bene Máté gerincspecialista fizioterapeuta, az ADT alapítója

 

modul 2.
HALADÓ GERINCTERÁPIÁS KÉPZÉS JÓGAOKTATÓKNAK:

2019   
Budapest
/ Csak az előző modul végzettjeinek! /

A Gerincterápia jógával tanfolyam régi végzettjei általában arról számolnak be, hogy a tanfolyam után hirtelen elkezdtek „megtalálni” Őket a gerincproblémás emberek. A képzés után sokan írták azt is, hogy a „gerinces” ismeretek elsajátítása után nagyságrendekkel magabiztosabban álltatok az ilyen problémával küzdő tanítványokhoz, és gerinces téren jóval tudatosabbá vált az óravezetés.

Aztán ahogy telik az idő és jönnek az újabb és újabb impulzusok, úgy merültek fel az újabb és újabb kérdések a témában …

A kettes tanfolyamot a Gerincterápia jógával 1. végzettek visszajelzéseinek és kérdéseinek, illetve a tanítványaink tipikus problémái alapján állítottam össze.

A cél, hogy az újabb együtt töltött hétvége végére még kiterjedtebb, még biztosabb tudással, hathatósan legyetek képesek jógával segíteni a gerincproblémákkal küzdő embereket!

A Gerincterápia jógával II. képzés tematikája:

 • A scoliois-gerincferdülés tünetei, felismerése, fajtái és jógaterápiája…
  (pózok, elvek, légzéstechnikák, korrekciók…)
 • Funkcionális tesztek, és ezek „láthatatlan” jógás változatai…
 • Gyerekek tartáshibái és gerincproblémái, ezek felismerése, és jógaterápiája.
  A gyerekekre nehezedő nyomás ellensúlyozása a jógaórán és azon túl…
 • Idősek gerinc és ízületi problémái, ezek felismerése, okai, megelőzése és jógaterápiája. A csontritkulásos emberek jógája…
 • Manuális technikák és korrekciók a gerinc felszabadítására…
 • Diagnózis értelmezés.
  Mit jelent, ha a tanítványnak discus herniája, spondilozisa, spina bifidája, sacralisatiója, torsiója van? Mikor kell inkább orvoshoz/gyógytornászhoz küldeni, mennyire terhelhető a fenti problémákkal rendelkező ember? Milyen pózokat kell kihagyni, és milyen gyakorlatokat érdemes végeztetni Vele?

 

Alternatív pózok, könnyített változatok és módosítási lehetőségek gerincproblémás embereknél a csoportjógán.
Milyen problémánál milyen konkrét módosítások szükségesek egy-egy pózban, hogy az még hasznosabb, vagy épp ártalmatlan legyen a gyakorlónak.

Helyszín: Budapest
2019

Hamarosan jön a jelentkezési űrlap

 

GERINCTERÁPIÁS MESTERKÉPZÉS JÓGAOKTATÓKNAK:
2019 év vége

/ Kizárólag a haladó modul korábbi végzettjeinek! /

Ez a képzés a sorozatunk csúcsa, és kategóriájában egyedülálló az országban: elmélet helyett itt már csak “élő” és “aktív” gerincproblémás emberekkel fogunk foglalkozni  – két teljes napon át. Ilyen módon előre mutató tapasztalatot szerezhetsz a jellemző gerincproblémákkal rendelkező emberekkel való jógagyakorlás terén.

Valós gyakorlás közben nézünk át, vizsgáljuk meg a derékfájósokat, szegment instabilakat, gerincferdülteket, Scheuermann-oskat, és nézünk át egy sor olyan gerincproblémával élő – de jógaórákon nap mint nap előforduló – embert és eseteiket, akikkel az oktatás során találkozni fogsz.

Gyakorlatban tapasztalhatod meg, mik a gerincproblémák látható jelei, milyen mozgásminták járnak együtt bizonyos problémákkal, így az érzékelésed nagyon meg fog erősödni ezek a workshopon.

A képzés ereje, hogy gyógytornász felügyelete alatt picit tovább is megyünk annál, amit az órán tudnunk kell, ezzel elérve még nagyobb rálátást arra területre, ami viszont 110%-osan a kompetenciánk: a mozgmásminták korrekciójára még a tünet kialakulása előtt.

(Részt venni kizárólag a haladó tanfolyam korábbi résztvevői számára lehetséges)

Jelentkezés: 

Mivel ez a képzés zártkörű és kisebb csoportos, ezért jelentkezni egy email küldésével lehet az info@porckorong.hu-ra “jelentkezem a mesterképzésre” tárggyal. Ha van még hely, akkor a válasz emailben küldöm a paramétereket.

Ha komolyan el akarsz mélyedni a gerinc szövevényes témakörben, érdemes jelentkezni, mert ilyen képzést csak 2 évente tartunk, és különleges lehetőséget jelent felügyelet mellett “élő” gerincbetegekkel dolgozni.