GERINCTERÁPIA JÓGÁVAL:

2018 február 3-4

– több, mint 400 jógaoktató választotta eddig
OKTATÓI TOVÁBBKÉPZÉS

Budapest

 

 
Egyre több hátfájós ember keresi a gerincproblémájára a megoldást a jógaórákon, ami nagy felelősséget ró a jógaoktatókra.
Sajnos jelenleg nehéz olyan rendszerbe foglalt tudásanyagot találni, ami magas szintű, magabiztos tudást nyújt a gerincproblémákkal kapcsolatban, ráadásul jóga, ill. mozgásos irányból közelít a gerincbeteg emberek kérdéseihez.

Tematika részletesen:
 

A tanfolyamon a résztvevő:

 • Pontosan(!) megismeri a gerinc anatómiáját és elsajátítja a gerinc kineziológiáját. ( Ez nálunk nem a természetgyógyászati ágat, hanem a gerinc mozgástanát jelenti. Ez a tudományág megtanítja, hogy a gerinc melyik alkotóeleme merre mozdul mihez képest, és ennek milyen hatása van amikor a jógázó valamilyen gyakorlatot végez. )
porckorong
 • Megismeri a gerincbetegségeket és jellegzetességeiket.
Pontosan tudni fogja, mi okozza őket, melyik mozdulat és testhelyzet ront, melyik javít a helyzeten. Tisztában lesz vele, mikor milyen póz előnyös, és mikor melyik póz káros, esetleg mit tilos gyakoroltatni egyes problémákkal küszködő emberekkel.

Megtanul ránézésre felismerni problémákat: milyen tartásbeli jellegzetességek valószínűsítenek bizonyos későbbi degeneratív megbetegedéseket, milyen esetekben milyen pózokat lehet használni, melyek segítségével még a tünetek kialakulása előtt meg lehet előzni ezeket a betegségeket.

 • Megtanulja, és saját tapasztalatai alapján belátja, mi az, amit sok helyen kicsit pontatlanul vagy túlhaladott módon tanítanak. (pl. a fokozott lordózis kérdéséről, vagy a porckorong problémákról.)
 • Megtanul egy kicsit “a jövőbe látni”: kiolvasni egy adott póz végrehajtási módjából, hogy a gyakorlója milyen gerincproblémákra hajlamos, és megtanít ezeket már akkor “meggyógyítani” amikor azok még ki sem alakultak, vagy még csak a kezdeti tüneteket mutatják!
 • Bevezet a gyermekek tipikus tartáshibáinak a felismerésébe, korrekcióján
   ak a lehetőségeibe.
 • Megismerheti, hogyan célszerű felépíteni egy órát, hogy az egy modern életmódot élő ember gerincét érő káros hatásokat a legjobban ellensúlyozni tudja. Elsajátíthatják, megtapasztalhatják a hallgatók, milyen pózokat milyen arányban és milyen sorrendben érdemes gyakorolni annak érdekében, hogy a tanuló gerince a legjobban járjon.
 • Megmutatja, kihez nem szabad hozzányúlni, kit kell feltétlen lebeszélni a jógaóráról, és inkább az orvoshoz irányítani!
 • Spondylosis, osteoporosis, discus hernia… Megtanulja az orvosi diagnózisok jelentését, és azt, hogy ezekkel a betegségekkel jógaügyileg mit lehet, és mit tilos kezdeni.
Akinek gerincproblémája van, személyre szabott gyakorlatokat dolgozunk ki neki.

Időpont: 2018 február 3-4 ( szombat  – vasárnap)
Helyszín: Budapest V. kerület
(erős túljelentkezés szokott lenni, így mivel a helyszínen már nincs jelentkezési lehetőség, csak a résztvevőknek küldöm ki a visszaigazoló emailben.) 

Kapcsolat: info@porckorong.hu

 

A tanfolyam díja:
A teljes díj:
39.700 Ft.

( Ebből 4,7 E Ft előleget előre kell utalni a helyed véglegesítéséhez, ez része a teljes díjnak. A fennmaradó részt a képzés előtt a helyszínen rendezzük.

 

Jelentkezés:

Várunk 2018-ban!

E-mail cím:*
Név:*
Számlázási cím:*

Mi történik, ha kitöltöd az űrlapot?

Egy percen belül küldök Neked egy emailt, amiben le vannak írva a praktikus paraméterek: hová kell jönni, mikor, mit érdemes hozni, stb…
A levélben megtalálod a számlaszámot is, amire 3 munkanapon belül 4E Ft előleget kell utalni a helyed véglegesítéséhez.
Ha egy percen belül nem érkezne meg az email, írj az info@porckorong.hu-ra, és segítek.

 

Végzett hallgatók mondták:

 • Nekem nagyon sokat adott, mert már éppen fontolgattam, hogy beiratkozom gyógytornász szakra, – persze csak egy része érdekel a tananyagnak, és azt pont megkaptam ezen a tanfolyamon.

   

 • Máté nagy király… abszolút érthetően magyarázott. Szakmailag ott volt, egyértelmű.
  Jól éreztem magam végig, persze fárasztó egy ilyen tanfolyam. 

   

 • Szívesen elmélyíteném, tehát további tanfolyamokon is részt vennék, amit Máté tart.
  Nagyon jó kisugárzású ember, és színesen, érdekesen ad elő. 

   

 • …nagyon odafigyelt a visszajelzésekre. Folyamatosan figyelemmel kísérte hogy be tudjuk-e még fogadni amit mond, így annak ellenére hogy bőséges volt az anyag, agyilag nem fáradtunk le túlságosan, tehát nem esett ki semmi. Nagyon jó volt hogy rendszeresen visszatértünk egy-egy részre, átismételtük, ellenőrizte tudásunkat, így fokozatosan lehetett építkezni…

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

A z alábbi képzés kizárólag a Gerincterápia jógával végzettjei számára elérhetők:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

GERINCTERÁPIÁS MESTERKÉPZÉS JÓGAOKTATÓKNAK:
2017  december 2-3:

/ Kizárólag a haladó modul korábbi végzettjeinek! /

Ez a képzés a sorozatunk csúcsa, és kategóriájában egyedülálló az országban: elmélet helyett itt már csak “élő” és “aktív” gerincproblémás emberekkel fogunk foglalkozni  – két teljes napon át. Ilyen módon előre mutató tapasztalatot szerezhetsz a jellemző gerincproblémákkal rendelkező emberekkel való jógagyakorlás terén.

Valós gyakorlás közben nézünk át, vizsgáljuk meg a derékfájósokat, szegment instabilakat, gerincferdülteket, Scheuermann-oskat, és nézünk át egy sor olyan gerincproblémával élő – de jógaórákon nap mint nap előforduló – embert és eseteiket, akikkel az oktatás során találkozni fogsz.

Gyakorlatban tapasztalhatod meg, mik a gerincproblémák látható jelei, milyen mozgásminták járnak együtt bizonyos problémákkal, így az érzékelésed nagyon meg fog erősödni ezek a workshopon.

A képzés ereje, hogy gyógytornász felügyelete alatt picit tovább is megyünk annál, amit az órán tudnunk kell, ezzel elérve még nagyobb rálátást arra területre, ami viszont 110%-osan a kompetenciánk: a mozgmásminták korrekciójára még a tünet kialakulása előtt.

A képzés ára: 38.900Ft.
(Részt venni kizárólag a haladó tanfolyam korábbi résztvevői számára lehetséges)

Jelentkezés: 

Mivel ez a képzés zártkörű és kisebb csoportos, ezért jelentkezni egy email küldésével lehet az info@porckorong.hu-ra “jelentkezem a mesterképzésre” tárggyal. Ha van még hely, akkor a válasz emailben küldöm a paramétereket.

Ha komolyan el akarsz mélyedni a gerinc szövevényes témakörben, érdemes jelentkezni, mert ilyen képzést csak 2 évente tartunk, és különleges lehetőséget jelent felügyelet mellett “élő” gerincbetegekkel dolgozni.

Név:*
E-mail cím:*
Számlázási cím:* 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Jóga és ízületek
– tematikus workshop az ízületek és a gerinc összefüggéseiről.:

2018 tavasz

 

Közkívánatra április 8-9-én megrendezésre kerül a gerincterápia jógával sorozat „Izületek” c. tematikus workshopja.

A képzés különlegessége, hogy globális nézőpontból nézzük meg az egyes ízületek helyes működésének a feltételeit / tensegrity modell /.  A tanfolyamon nem kizárólag a problémákra és betegségekre, hanem arra fókuszálunk, hogy az órákon merre érdemes a funkciót és a korrekciót vezetni, hogy az ízületek tartósan egészségesen működhessenek.

A képzés fontos különlegessége, hogy a tudomány csak az utóbbi időben foglalkozik a gerinc és az ízületek ( váll, térd, állkapocs) összefüggéseivel, így ezeket az ismereteket a workshopon az elsők között tudod elsajátítani.

 

 

A témák:

 • Temporamandibuláris ízület – állkapocs: fogcsikorgatás, stressz, nyakfájások, fejfájások, ezek jógaterápiája

 • Térdízület – hogy működik, hogy romolhat el, mi kell az egészséges működéséhez, hogyan javítsd, ill. hogyan ne rontsd az állapotát az órán.

 • Csípő: miért kopik el/fájdul meg, hogyan lehet felismerni ennek az előjeleit, hogyan javíts rajta, ill. mit csinálj, ha már gond van vele?

 • A váll és a vállöv gondjai: supraspinatus ín és biceps tenidinitis: megelőzés, korrekciók.

 • Könyök: tenisz és golfkönyök, ezek miofasciális és gerinc eredetű okai, korrekciója.

 • Csukló: a 15 csontból álló ízület fájdalmainak megelőzése, terhelésének javítása

 • Az ízületek gerincösszefüggései,

 • Mozgásminták és miofasciális erővonalak ízületi hatásai.

 • Orvosi kezelések utáni jóga lehetőségei. 

   

és még rengeteg minden…


 

A képzés erősen a Gerincterápia jógával tanfolyam anyagára épül – rá fogtok jönni, hogy az ízületek mennyire gerincfüggők 🙂 – így KIZÁRÓLAG az azon már végzettek jelentkezését várom!

Hamarosan itt lesz a jelentkezési űrlap. Figyeld az oldalt.

(Jelentkezni 4900 Ft előleg előre utalásával lehet) 

Helyszín: Budapest Nyugati Pu. környéke – a pontos helyszínt a jelentkezőknek küldöm el. 

Időbeosztás: Szombat 10-17h. Vasárnap 9-16h.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

A z alábbi képzés kizárólag a Gerincterápia jógával végzettjei számára elérhető:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

modul 2.
HALADÓ GERINCTERÁPIÁS KÉPZÉS JÓGAOKTATÓKNAK:
2017 nov. 4-5  
Budapest
/ Csak az előző modul végzettjeinek! /

A Gerincterápia jógával tanfolyam régi végzettjei általában arról számolnak be, hogy a tanfolyam után hirtelen elkezdtek „megtalálni” Őket a gerincproblémás emberek. A képzés után sokan írták azt is, hogy a „gerinces” ismeretek elsajátítása után nagyságrendekkel magabiztosabban álltatok az ilyen problémával küzdő tanítványokhoz, és gerinces téren jóval tudatosabbá vált az óravezetés.

Aztán ahogy telik az idő és jönnek az újabb és újabb impulzusok, úgy merültek fel az újabb és újabb kérdések a témában …

A kettes tanfolyamot a Gerincterápia jógával 1. végzettek visszajelzéseinek és kérdéseinek, illetve a tanítványaink tipikus problémái alapján állítottam össze.

A cél, hogy az újabb együtt töltött hétvége végére még kiterjedtebb, még biztosabb tudással, hathatósan legyetek képesek jógával segíteni a gerincproblémákkal küzdő embereket!

A Gerincterápia jógával II. képzés tematikája:

 • A scoliois-gerincferdülés tünetei, felismerése, fajtái és jógaterápiája…
  (pózok, elvek, légzéstechnikák, korrekciók…)
 • Funkcionális tesztek, és ezek „láthatatlan” jógás változatai…
 • Gyerekek tartáshibái és gerincproblémái, ezek felismerése, és jógaterápiája.
  A gyerekekre nehezedő nyomás ellensúlyozása a jógaórán és azon túl…
 • Idősek gerinc és ízületi problémái, ezek felismerése, okai, megelőzése és jógaterápiája. A csontritkulásos emberek jógája…
 • Manuális technikák és korrekciók a gerinc felszabadítására…
 • Diagnózis értelmezés.
  Mit jelent, ha a tanítványnak discus herniája, spondilozisa, spina bifidája, sacralisatiója, torsiója van? Mikor kell inkább orvoshoz/gyógytornászhoz küldeni, mennyire terhelhető a fenti problémákkal rendelkező ember? Milyen pózokat kell kihagyni, és milyen gyakorlatokat érdemes végeztetni Vele?

 

Alternatív pózok, könnyített változatok és módosítási lehetőségek gerincproblémás embereknél a csoportjógán.
Milyen problémánál milyen konkrét módosítások szükségesek egy-egy pózban, hogy az még hasznosabb, vagy épp ártalmatlan legyen a gyakorlónak.

Helyszín: Budapest
A képzés ára: 38.900 Ft.

Jelentkezni itt az űrlap kitöltésével tudsz.

Név:*
E-mail:*

Mi történik az űrlap kitöltése után:

Minden ugyanaz és ugyanúgy, mint a kezdőn. Kimegy egy visszaigazoló email, ami minden paramétert tartalmaz.
A helyek véglegesítése 5000 Ft előleg átutalásával történik.
Ha esetleg nem érkezett meg, akkor küldj egy emailt, és segítek!

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

A z alábbi képzés kizárólag a Gerincterápia jógával korábbi résztvevői számára elérhető:

 

Gyakran ismételt kérdések:

1. Lehetséges-e részt venni a modulokon külön-külön?

Az első modul, a Gerincterápia jógával mindenki számára nyitott.
Hitem szerint az ott bemutatott információk minden jógaoktató számára alapvető tudnivalók.
Ezek birtokában biztos vagyok benne, hogy a végzett instruktor ártani biztosan nem fog, és hatékony-logikus segítségre válik képessé a gerincproblémás tanítványai számára.

A második és a harmadik modul és a workshopok elvégzése az elsőn való részvétel feltétele.

2. Hogyan jelentkezhetek, ha több modul érdekel? 

Első lépésnek végezd el a Gerincterápia Jógával képzést, ezzel nyitod meg a lehetőséget a további képzéseken való részvételre. Az első képzés már komplett rendszer alkot, és hatékony tudást ad.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Tematikus workshopok:
KIZÁRÓLAG A GERINCTERÁPIA JÓGÁVAL ALAPTANFOLYAM VÉGZETTJEINEK:

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

A z alábbi képzés kizárólag a Gerincterápia jógával korábbi résztvevői számára elérhető:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Fasciology –  tensegrity : kötőszövet és mozgásminta-tan.
(a kötőszövet tudománya jógás szemmel)
2018 tavasz  – időpont hamarosan
kizárólag a Gerincterápia jógával korábbi végzettjeinek: 

   

– Hogyan lesz valakinek a haránt boltozat sülyedésétől migrénes fejfájása?
– Honnan lehet előre tudni, hogy a slamposan futó lány egy sítúrán jó eséllyel el fogja szakítani a keresztszalagját?
– Hogyan lesz egy ártatlan térdsérülésből idővel a gerinc súlyos funkciózavara?

A fasciológia a testet behálózó kőtöszöveteknek, a fasciáknak a nemrég felfedezett tudománya.

Ahogy a haladón résztvevőknek ígértem, hosszú előkészületek után végre összeállt a képzés kifejezetten jógaoktatóknak, melyben többek között átbeszéljük a következő pontokat:

– mi a fascia, és hogyan szövi át a testünket, hogyan kapcsolódik a már megtanult anatómiai képletekhez
– hogyan járul hozzá a fasciák rendszere a szegmentek és az ízületek stabilitásához.
– mit jelent a tensegrity modell, és miért nem tud a testünk energiahatékonyan működni. 

– anatómiai vonalak –  az anatómiai összefüggések tudománya.

– diszfunkciók, diszbalanszok és fascitisek – a fasciák funkciózavarai és saját tünetei.
–  jóga és sérülés: hogyan járul hozzá a jóga a fasciák diszfunkcióinak prevenciójához és a rendezéséhez: gyakorlatsorminták, terápiás terv összeállítási protokollok.
–  terápiás tervek és megoldáscentrikus órafelépítés/ óravezetés.
– túlzások: ahol a fasciát túldimenzionálják, és ahol más okot kell keresni.
– a kóros mozgásminták kialakulása, jelentőségük, megjelenésük a pózokban, és technikák a leépítésükhöz. 

Beszélünk továbbá:
– az asszimmetriákról, és ezek hatásairól az ízületek működésére
– a test egyes részeinek egymásra hatásáról, ill. arról, hogyan billenti ki egy testtáj sérülése az egész rendszert az egyensúlyából.
– nagyon erősen elmélyítjük az első tanfolyamon tanultak anyagát arról, hogy hogyan lehet  “előre meggyógyítani” olyan mozgásszervi betegségeket, melyek még ki sem alakultak.
– hogyan láthatjuk meg a test egyensúlyvesztéseit jóval a fájdalmak és a tünetek megjelenése előtt.
– majd a tensegrity modell szerint végignézzük az erővonalak lehetséges eltéréseit, ezek tüneteit, és ezen problémák jógaterápiás kezelését.
– ezekre a problémákra óraterveket készítünk és próbálunk ki, és tanulva az első fasciás tréning tapasztalataiból, ezeket jó alaposan le is teszteljük magunkon.

A képzés kiegészíti, és tovább árnyalja az alaptanfolyamon megszerzett tudást.

A képzés időpontja: 2017 ősz

A képzés ára: 38,9E Ft.

Fontos: ezen a képzésen KIZÁRÓLAG nálam alaptanfolyamot végzett oktatók vehetnek rész.
( sajnos a fasciology tanfolyam erősen az alaptanfolyamra épül, így az alapképzés hiányában nehezen követhető)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

A z alábbi képzés kizárólag a Gerincterápia jógával korábbi résztvevői számára elérhető:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Gerincterápia jógával –  ismétlő képzés kizárólag korábbi résztvevőknek:
(2017 szeptember 30)

Az alapképzés elvégzése után általános tapasztalat, hogy az oktatókat megrohanják az ilyen-olyan gerincproblémás emberek. Bár a képzésünk erősen gyakorlati szemléletű, és ad egy komoly magabiztosságot ezen a téren, azért elkerülhetetlen hogy fel-fel merülnek kérdéseink. Ezeket rendszeresen megbeszéljük a csoportban, de néha felmerül az igény arra, hogy élőben, a mozdulatokat átnézve, a teszteket végiggyakorolva, a problémákat alaposabban bemutatva még jobban életre keltsük a tudást, és megnézzük, hogy hogy is néz ki a dolog akkor, ha:

 • A vendégnek sérvműtétje volt
 • Ha fáj neki a homorítás
 • Ha tudni, és rögtön pontosan látni akarod, hogy mik az “akadó” fogaskerekek.
 • Mikor irányítsuk tovább, és mikor van a legjobb helyen az órán.

Ez okból összeraktam Nektek egy nagyon gyakorlatias, egy napos ismétlő alkalmat, melyen viszonylag kevés “elméleti ismétlés” és nagyon sok “szakmai gyakorlat” lesz, hogy még jobban életre keltsük, mozgásba helyezzük a Gerincterápia jógával anyagát.

 

A képzés úgy fog kinézni, hogy minden átvett területet röviden összefoglalunk – sérv, szegmentális instabilitás, EHFT, tartás és stabilitáselmélet –  majd megmutatom és elmondom, hogy:

 • ott milyen potenciális problémaforrások merülhetnek fel,
 • ezeket hogyan lehet a.) kikerülni b.) megoldani c.) átirányítani
 • megnézünk egy próbaórát, amivel “diagnosztizálni” lehet. Ez azt jelenti, hogy rögtön megmutatom, hogy ez hogy zajlik, hogyan tudsz mozgásminta szűrést végezni egyetlen óra alatt úgy, hogy ezt a vendég észre sem veszi.
 • megmutatom, hogy erre építve hogyan tudsz jógaterápiás tervet készíteni a vendégednek, és ezt működtetni a csoportos órák keretein belül is.

A  legszebb az egészben pedig az lesz, hogy mire a végére érünk, rá fogsz döbbenni, hogy:

 • Te ez már rég tudod, mert mindez elhangzott a Gerincterápia jógával képzésen – csak lehet picit sok volt az infó, és nem érezted át még ennyire tisztán a dolgot. 🙂
 • és nagyon könnyen fogod tudni alkalmazni az óráid során.
  1 nap – mélyebb megértés :

  12.600 Ft)  – melyet a jelentkezés után két munkanapon belül előre utalással kell rendezni.
  Várunk szeptember 30-án! 😉 Jelentkezni itt, az űrlapon lehet:
Név:*
E-mail:*
Számlázási cím:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..